29 Nisan 2013 Pazartesi

Paslanmaz Çelik Krom Kutu harf

Paslanmaz çelikler, bileşimlerinde en az %11 krom içeren bir çelik ailesidir. Bu çeliklerin yüksek korozyon dayanımını sağlayan asıl unsur; yüzeye kuvvetle tutunmuş, yoğun, sünek, çok ince ve saydam bir oksit tabakasının varlığıdır. Çok ince olan bu amorf tabaka sayesinde paslanmaz çelikler, kimyasal reaksiyonlarda pasif davranarak korozyona karşı dayanım kazanırlar. Söz konusu oksit tabakası, oksijen bulunan ortamlarda oluşur ve dış etkilerle (kesme, aşınma, talaşlı imalat, vb.) bozulsa dahi kendini onararak eski özelliğine tekrar kavuşur.


Genel olarak paslanmaz çelikler beş ana grupta

toplanmaktadır :


- Ferritik,
- Martenzitik,

- Ostenitik,

- Ferritik-Ostenitik
 (Dubleks),

- Çökeltme sertleşmesi uygulanabilen alaşımlar.



Bu grupların en yaygın olarak kullanılanları şüphesiz ostenitik ve ferritik paslanmaz çeliklerdir. Ferritik paslanmaz çelikler düşük karbonlu olup %12-18 krom içerirken ostenitik paslanmaz çelikler temel olarak %18 krom ve %8 nikel içerirler. Ferritik paslanmaz çelikler alaşımında nikel içermediğinden mıknatıslanabilir. Toplam paslanmaz çelik üretiminin kompozisyonu incelendiğinde, ostenitik paslanmaz çeliklerin üretimde %70 ile en çok kullanılan paslanmaz çelik olduğu görülmektedir.
 Paslanmaz Kutu harf üretiminde Ostenitik 304 kalite paslanmaz çelik levha kullanılmaktadır.
(304:Paslanmaz çeliğin temel çeşididir.450° C'ye kadar yüksek oksidasyon mukavemeti sağlar. Mekaniksel direnç ve sürtünme mukavemeti çok iyidir.)
Mat veya parlak yüzeyli olarak müşterilerimizin tercihine göre üretim yapmaktayız. 

26 Nisan 2013 Cuma



LAZER KESİM 

Monokromatik (tek renkli), oldukça düz, yoğun ve aynı fazlı paralel dalgalar halinde genliği yüksek güçlü bir ışık demeti üreten alet.  Laser  İngilizce; Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (uyarılmış ışın neşriyle ışık kuvvetlendirilmesi) cümlesindeki kelimelerin baş harflerinin alınmasından türetilmiş, bir kelimedirlaser

Günümüzde kaynak, kesme ve delme işlemleri yaygın olarak lazer ışını ile yapılmaktadır. Lazer ışınının kolayca  oluşturulması ve çeşitli tezgahlara uygulanması ile kesintisiz ve düşük maliyetli imalat yapılmaktadır.
Karbon dioksit (CO2) lazer ışını en yaygın uygulama sahasına sahiptir. Karbon dioksit gazına elektrik akımı  verilerek oluşturulan lazer ışını ile düşük maliyetli ve hassas seri imalat yapılmaktadır.
İlk gaz laser helyum ve neon karışımı şeklinde kullanılmıştır. Bu karışım uzun bir tüpe ve iki küresel ayna arasına yerleştirilmiştir.
Helyum ve neon gazı ile çalışan laserde bu gazlar yüksek voltaj altında iyonize hale gelir. Helyum atomları elektrik deşarjı esnasında elektronların çarpması ile ikazlanarak yüksek enerji seviyelerine

Tabela İmalatı Hakkında

Tabela, imalattan montaj safhasına kadar belirli standartları içermelidir, tabela yapımında öncelikle dikkat edilecek hususlar ise Güneş ışığı, rüzgar, yağmur gibi dış etkenlere maruz kaldığı için yapım aşamasında seçilecek olan malzemenin bu şartlara mukavim olması gerekir, özellikle devamlı güneş ışığına maruz kalan tabeleların renkleri en fazla 5 yıl dayanabilmektedir, devamlı güneş alan bir yere pleksiglas gibi malzemeler yerine aluminyum malzemeler seçilmelidir, tabelanın konstrüksiyonu paslanma ve kopmalara karşı demir profil yerine, etli(kalın)aluminyum profilden olmalıdır, ışıklı tabelalarda mutlaka su giderleri olmalı ve balast gibi elektrik tesisat ve kanalları üst çerçeve içine döşenmelidir, flouresan kullanımında dikkat edilecek en önemli konu flouresanın sık sık değişme ihtiyacına cevap verilebilir bir imalat ve montaj yapısı olmalıdır aynı şekilde neon reklam çalışmalarında da rüzgar ve yağmur etkisinden meydana gelen arızaların fazla olmasından ve yüksek voltajlı akümülatör bakımı için uygun bir imalat ve montaj yapısı olmalıdır, yeni gelişen led teknolojisi ve buna uygun led tabelalar imalat, montaj ve bakımlarda avantaj sağlamasının yanı sıra 10 yıla kadar ömürlerinin olması ve düşük elektrik sarfiyatları led tabelaların tercih edilmesini sağlamaktadır.

Totem Tabela

Totem tabela

Bu tabelalar, genel anlamda çok büyük ve gösterişli tabelalardır, açık alanlarda, şehirlerarası yollarda, cadde kenarlarında, uzaktan görülebilecek yerlerde ama en çok petrol istasyonlarında ve outlet centerlarda ve iş merkezlerinde tercih edilmektedir. .Totemler, yine kendi içinde, ışıksız ve ışıklı totem olarak iki kısma ayrılmaktadır. Işıklı totem tabelalarda kullanılan boruların içinde, bir insanın rahatlıkla hareket edebileceğini düşünürseniz, bir totem tabelanın ne kadar büyük olduğunu anlayabilirsiniz. Günümüzde tabelacılar ve müşterileri arasında çok küçük ebatlarda yapılan yol ve kaldırım kenarı tabela çalışmalarına totem dense de, bu çok doğru bir isimlendirme değildir. Totemleri kendi içerisinde birkaç isimle isimlendirmek gerekirse, tek bacaklı totemler, çift bacaklı totemler, pilon totemler gibi bazı isimler verebiliriz. Bunlardan pilon totem ismini verdiğimiz tabela çalışmaları, genel olarak, yerden yukarıya tek gövde üzerinde yükselen, hepsi olmasa da, bir kısmı ışıklandırılan tabelalardır.