13 Mayıs 2013 Pazartesi


Paslanmaz Krom Kutu Harf

Paslanmaz kutu harf üretiminde Ostenitik 304 kalite paslanmaz çelik levha kullanılmaktadır. Harf ebatına göre değişik kalınlıkta (1,1.2,1.5mm) malzeme kullanılır. Kutu Harf Tabelalarda çok sıkça tercih edilen bir uygulamadır. Pazlanmaz Malzeme, Krom Harf olarak da adlandırılır, Malzeme paslanmaz çeliktir bu malzemenin üretimi zor ve maliyetli bir iştir. Paslanmaz kutu harflerin son dönemlerde vazgeçilmezi ışıklı olanıdır. İçten ışıklı bir şekilde aydınlatılan paslanmaz kutu harfler gerçektende göz kamaştırıcı olabiliyor.

9 Mayıs 2013 Perşembe



Gravür tabela 
Logo veya istenilen içeriğin 5, 8 yada 10 mm şeffaf pleksinin bir yüzeyine 1mm (malzeme kalınlığına göre artırılabilir) derinlikte kazınarak pleksinin dik kısmında led ışık düşürülmesiyle oluşturulan çok hoş görünümlü etkili ışıklı tabela modelidir. İstenildiğinde logo folyo ile malzeme üzerine çalışılabilir.
Gravür tabela cnc ve lazer tekniği ile üretilmektedir. 
Aydınlatma led ışıklarla yapıldığından elektrik sarfiyatı çok azdır. 
Montaj şekli mekana göre değişiklik arzedebilir.

7 Mayıs 2013 Salı


Dekoratif ahşap tabela üretiminde  kullanılacak ağaçlar iki ana grupta toplanır:

1)İğne Yapraklı Ağaçlar (Yapraklarını Dökmeyen Ağaçlar)

2)Dökme Yapraklı Ağaçlar (Kışları Yapraklarını Döken Ağaçlar)

İğne Yapraklı Ağaçlar; 
 yumuşak ağaçlardır. Bu yüzden işlemesi kolaydır. Çam, sedir gibi ağaçlar bu gruba girerler. Mobilya sektöründe bu tür ağaçlar oldukça tercih edilmektedir.

Dökme Yapraklı Ağaçlar;
  sert ağaçlardır. İşlemesi diğer gruba göre daha zordur ve doğal olarak daha çok çalışırlar. Gürgen, köknar, dişbudak meşe irokko  gibi ağaçlar bu gruba girerler. Daha çok kalıp işlerinde ya da taşıyıcı strüktürlerde tercih edilirler. Bu grup oldukça zengin bir yelpazeye sahiptir. M3 fiyatları iğne yapraklı ağaçlara göre daha yüksektir.