29 Nisan 2013 Pazartesi

Paslanmaz Çelik Krom Kutu harf

Paslanmaz çelikler, bileşimlerinde en az %11 krom içeren bir çelik ailesidir. Bu çeliklerin yüksek korozyon dayanımını sağlayan asıl unsur; yüzeye kuvvetle tutunmuş, yoğun, sünek, çok ince ve saydam bir oksit tabakasının varlığıdır. Çok ince olan bu amorf tabaka sayesinde paslanmaz çelikler, kimyasal reaksiyonlarda pasif davranarak korozyona karşı dayanım kazanırlar. Söz konusu oksit tabakası, oksijen bulunan ortamlarda oluşur ve dış etkilerle (kesme, aşınma, talaşlı imalat, vb.) bozulsa dahi kendini onararak eski özelliğine tekrar kavuşur.


Genel olarak paslanmaz çelikler beş ana grupta

toplanmaktadır :


- Ferritik,
- Martenzitik,

- Ostenitik,

- Ferritik-Ostenitik
 (Dubleks),

- Çökeltme sertleşmesi uygulanabilen alaşımlar.



Bu grupların en yaygın olarak kullanılanları şüphesiz ostenitik ve ferritik paslanmaz çeliklerdir. Ferritik paslanmaz çelikler düşük karbonlu olup %12-18 krom içerirken ostenitik paslanmaz çelikler temel olarak %18 krom ve %8 nikel içerirler. Ferritik paslanmaz çelikler alaşımında nikel içermediğinden mıknatıslanabilir. Toplam paslanmaz çelik üretiminin kompozisyonu incelendiğinde, ostenitik paslanmaz çeliklerin üretimde %70 ile en çok kullanılan paslanmaz çelik olduğu görülmektedir.
 Paslanmaz Kutu harf üretiminde Ostenitik 304 kalite paslanmaz çelik levha kullanılmaktadır.
(304:Paslanmaz çeliğin temel çeşididir.450° C'ye kadar yüksek oksidasyon mukavemeti sağlar. Mekaniksel direnç ve sürtünme mukavemeti çok iyidir.)
Mat veya parlak yüzeyli olarak müşterilerimizin tercihine göre üretim yapmaktayız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder