26 Nisan 2013 Cuma



LAZER KESİM 

Monokromatik (tek renkli), oldukça düz, yoğun ve aynı fazlı paralel dalgalar halinde genliği yüksek güçlü bir ışık demeti üreten alet.  Laser  İngilizce; Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (uyarılmış ışın neşriyle ışık kuvvetlendirilmesi) cümlesindeki kelimelerin baş harflerinin alınmasından türetilmiş, bir kelimedirlaser

Günümüzde kaynak, kesme ve delme işlemleri yaygın olarak lazer ışını ile yapılmaktadır. Lazer ışınının kolayca  oluşturulması ve çeşitli tezgahlara uygulanması ile kesintisiz ve düşük maliyetli imalat yapılmaktadır.
Karbon dioksit (CO2) lazer ışını en yaygın uygulama sahasına sahiptir. Karbon dioksit gazına elektrik akımı  verilerek oluşturulan lazer ışını ile düşük maliyetli ve hassas seri imalat yapılmaktadır.
İlk gaz laser helyum ve neon karışımı şeklinde kullanılmıştır. Bu karışım uzun bir tüpe ve iki küresel ayna arasına yerleştirilmiştir.
Helyum ve neon gazı ile çalışan laserde bu gazlar yüksek voltaj altında iyonize hale gelir. Helyum atomları elektrik deşarjı esnasında elektronların çarpması ile ikazlanarak yüksek enerji seviyelerine

2 yorum:

  1. Olympos plotter folyo kesim makinası satışı

    1 – klasik plotter
    2 – optik plotter

    117 cm net folyo kesim genişliği,
    5 adet folyo tutucu papuç,
    roland bıçağı
    seri ve hassas folyo kesimi,
    Türkçe menülü,
    1 yıl garanti,
    online program destek ve kurulum,

    bilgi için;

    e mail : gorunum35@hotmail.com

    http://www.plotterilan.net
    http://www.plotterkesici.com
    http://www.plotterizmir.com
    http://www.plotteristanbul.com
    http://www.plotterankara.com

    YanıtlaSil
  2. Bükmatik pleksi kutu harf yapma makinası.Reklamcıların merakla beklediği bükmatik satışı başladı.Bükmatik sadece 40 watt.Bükmatik kutusunda 2 adet bükmatik makinası vardır.

    1 - Köşe bükme makinası
    2 - Oval bükme makinası

    Tabelacıların kullandığı eski tip ısıtıcılar artık tarih oldu,bükmatik makinası ile kolay ve hızlı pleksi kutu harf yapabileceksiniz.

    bilgi için ;



    http://www.bukmatik.gen.tr/

    YanıtlaSil